top of page

DÍSZDOBOZBA
ÁLMODOTT JELENLÉT

Amikor elkészült a #folyamatosjelen című verseskötet, szerettem volna, hogy a mélységekbe utazni vágyó barátaim, ismerőseim, vagy éppen ismeretlen tapasztalók egy komplex, multidiszciplináris művészeti élményt élhessenek át.

Így jött létre ez a limitált példányszámú díszkiadás. Jelenleg 30 példány áll rendelkezésre, ami a nyár folyamán 50-re bővül, hogy végül év végén a 100. darabnál lezáruljon a projekt.

folyamtosjelen_diszdoboz_007.jpg
folyamtosjelen_diszdoboz_018.jpg

PIGMENT

Az akvarell lehetőséget ad megnyilvánítani azt, amely verbálisan nehezen kifejezhető. A szemlélésével elérhetsz egy meditatív állapotot, miközben a vízben oldott pigmentek lágy színátmenetei nyugtatják a neuronjaidat. 

Ebben a mozdulatlanságban fogadhatod be a neked írt, személyre szóló haikut: három sor rólad, neked, érted. Egy egyedi vers, amely jelenthet menedéket, ha éppen arra van szükséged, vagy csak lecsendesítenéd az elme zaját.

Segít emlékezni a középpontodra; arra az állapotra, ahol a felszíni hullámzás ellenére örökké létezik és mozdulatlan a rend.

folyamtosjelen_diszdoboz_015.jpg

#folyamatosjelen

A #folyamatosjelen a tudat fejlődéséről mesél. Arról, hogyan ér Földet, nő fel, majd gyógyul a lélek, egészen az öntudatra ébredésig. Akkor egy új ember születik, még ha a test látszólag azonos is azzal, akit egész életünkben megpillantottunk a velünk szembenálló retináján tükröződve.

 

Ekkor teremteni kezdjük az új civilizációt, amely által az anyag építőkövein túlra, a hullámtér erdősségeibe kirándulhatunk.


Közben emberként tapasztalunk, valóságot teleremtünk, és a nyílhegyvékony hajnalpír a körúton találhat minket, kezünkben egy vegán csokis kókuszitallal. És rend van.

TÁNC AZ
ALGORITMUSSAL

"és most már azt hiszem, hogy nincs igazság,

már azt, hogy minden kép és költemény,

azt, hogy Dsuang Dszi álmodja a lepkét,

a lepke őt és mindhármunkat én."

/Szabó Lőrinc - Dsuang Dszi álma/

Ahogyan az akvarellhez ecset, a szoborhoz a véső és kalapács, úgy a digitális képekhez választható eszköz a (gyenge, vagy "szűk") MI, azaz mesterséges intelligencia. Eszköz, hiszen az alkotóban születik meg a kép, amelyet látni szeretne, és egy program segítségével begépelt szöveg alapján készül el a végeredményt. 

Tulajdonképpen együttműködés: egy tánc, amelyben az algoritmus rajzol, a művész ez alapján finomhangolja a bevitt szöveget, majd a program újraálmodja, és így tovább, egészen addig, amíg az alkotás elnyeri végső formáját.

folyamtosjelen_diszdoboz_022.jpg
folyamtosjelen_diszdoboz_018.jpg

FOLYÉKONY REND

Az akvarell festővizét akár nyakban is hordható üvegcsében kapod. Színes, vidám, kedves. Ami ennél is érdekesebb:

Masaru Emoto kísérletei óta tudjuk, hogy a víz reagál a körülöttünk lévő hullámtér szemmel nem látható tartományára is:

A HeartMath Institute kutatásai alapján pedig azt, hogy tér, amelyet a kvantumfizika az anyag hullámtermészetének ír le, felveszi a test, pontosabban a szív által kibocsátott frekvenciát. 

Ez konkrétan azt jelenti, hogy azok az érzelmek, illletve az az állapot, amelyben az akvarell készül, megjelenik a vízben;

 

ez a csodálatos anyag azon a frekvencián létezik tovább. Ezért minden ecsetvonás nyugodt, harmonikus állapotban történik, azért, hogyha a mellkasod felett hordod az üvegcsét, az a szeretet és a rend frekvenciáján létezzen, támogatva bármelyik hétfő reggeled! :)

folyamtosjelen_diszdoboz_013.jpg

Ezzel el is érkeztünk a legérdekesebb pillanatig:

Ha készen állsz, akkor az alábbi gombra kattintva ki tudod választani azt a képet és verssort, amelyik a legközelebb áll hozzád:

bottom of page